kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Pandesal - filippin ekmeyi


Filippin mutfağı genellikle ispanyol, Amerikam ve Asya mutfaklrından etkilenerek gelişmiştir.
Verdiyim ekmek tarifide ispanyol tarifi, Pandesal ispanyolcadan manası "tuzlu ekmek" demekdir.
Anca hiç tuzlu olmadı ekmeklerim, hatta biraz hafif tatlımsal tat verdi.
Filippinliler Pandesal ekmekleri genellikle kahvaltı sofralarına sunarlar, aynen türk simiti gibi




Pandesal ekmekleri için gerekli malzemeler :
4 su barağı un
1,5 su bardağı ilık süt
70 qr tereyağı oda isısında
2 tatlı kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta

üstüne serpmek için qaleta unu


Sütü az isıtın, içerisine şeker ve mayanı goyub karışıtırn. 10 dakika bekleyin.


Derin kasenin içine unu eleten geçirin. tuzunu ilave edin ve karıştırın.



Ortasına bir çukur açın, tereyağını, yumurtaları koyun ve ve mayalı sütü az-az ekleyerek, yumuşacık, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.


Hamur toparlandıqdan sonra bir 10 dakika yoğurmaya devam edin.


Üstüne streç çekin ve 1 saat ruzgar olmayan yerde sakalyın.


1 saat sonra ekmeyin hali.


Hamuru istediyiniz boyutta parçalara ayırın. yuvarlayın.


Qaleta ununa bulayıp tepsiye düzün.




Önceden 190 derecede isınmış fırında üstü kızarana kadar Pandesal ekmekleri pişirin (20-25 dakika)

Sayıfamda başqa ekmek tariflerine bakmak üçün buraya tıklayın )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder