kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Ekmek topları(Bread buns)


Kahvaltılık sofranız için küçük Ekmek topları tarifi.




Blogumu daima ziyaret edenler bilirler artık - evde ekmek yapmayı severim.Bu küçük Ekmek toplarını  adi bildiyimiz ekmek hamurundan yaptım.Siz isterseniz,topların içine her hangi bir içlik koya bilirsiniz-peynir,kıyma ve s.
Gerekli malzemeler:
2,5 su bardağı un 
1 su bardağı su
2çay kaşığı toz şeker
0,5 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı kuru maya
4yemek kaşığı sıvı yağ(3y.k. xamurun içine,1y.k. xamurun üstüne sürmek için)
1bardak=200ml


Mayanı,toz şekeri ilık suyun içinde eritin ve 10dakika köpürene kadar burakın.Derin bir kasenin içine  2 bardak un eleyin,tuzunu koyun.Unun ortasında bir çuxur açın ve mayalı suyu azar-azar una ilave edin.

 Hamuru yoğurmaya başlayın,arada sıvı yağını da ilave edin.


Hamur yığılandan sonra,masanın üstüne un serpin ve hamuru masanın üstünde yoğurmaya devam edin.Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun.



Hamurun üstüne bir nemli bez örtün ve 1 saat mayalanmaya burakın.


Mayalanan hamurdan küçük parçalar kesin ve top şeklini verin.


Yağladığınız fırın kabına bu topları yan yana sıkışık şekilde yerleştirin.Üzerine yerde kalan sıvı yağı sürün,streç folyo ile örtüp 30-40 dakika mayalanmaya burakın.Fırını 180dereceye ayarlayın.


Ekmekleri sobaya gönderin ve üzerileri hafif pembeleşinceye kadar 30-35 dak pişirin.


Diger ekmek tariflerine bakmak için buraya tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder