kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Mayasız peynirli Bazlama

Kendi mutfağmda denenmiş, çok lezzetli bazlama tarifi sunuyorum sizlere.Mayasız olduğu için çok pratik,çabuk başa gelen, nerdeyse 15-20 dakikaya (pişirme süresi dahil) hazırlayıp kahvaltı sofrasına hazırlaya bilirsiniz.Aslında böyle bir mayasız çabuk başa gelen Bazlama tarifi blogumda var artık ve en populyar tariflerden biridir - Tavada mayasız ve pratik Bazlama. Eminim bu gün sunduğum Mayasız peynirli Bazlama tarifide beyeninizi kazanacak.



Bazlama için gerekli malzemeler bunlardır :


yarım bardak yoğurt oda sıcaklığında
yarım tatlı kaşığı karbonat
2yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 cimdik tuz
un aldığı kadar ( 1,5 bardağa yakın )

içine koymak için tuzlu peynir ( herhanki ola bilir)

üzerine sürmeye biraz tereyağı
Verdiyim ölçülerle bir küçük bazlama çıkır (ben bir kişilik yaptım).

Hamuru yapacağınız kaseye oda sıcaklığıında olan yoğurtu koyun, sıvı yağı,tuzu ve karbonatı ilave edip kaşıkla karıştırın.


Karbonatın etkisiyle yoğurt pütür pütür olacak, resimde gördüyünüz gibi.


Şimdi unu azar-azar eleyerek ilave edin,önce kaşıkla karıştırın,sonra toparlanınca el ile hamuru yoğurun. Yumuşacık kulak memesi kvamında bir hamur oluşturmanız gerekir,unu fazla koymayın asla.
Dikkat : bu hamuru uzun uzun yoğurmaya gerek yok,karbonatlı hamurlar çok yoğrulursa eger, acı tad veriyor. Hamur ele yapışmayan kvama geldimi,burakın artık yoğurmayı.




İçlik için peyniri rendeden geçirin.Peyniri bol bol koyun,bazlamaya tad veren o.


Hamuru un serpilmiş tezgaha koyun ve elinizle bastırarak açın.Merdane kullanmaya bence hiç ihtiyac yok,hamuru çok kolaycasına el ile açmak olur.Orta kalınlıkta bir beze açın.



Bezenin üzerine peyniri serpin,tam kıraklarına gelmemek şartıyla. Elinilze hamurun kıraklarını bohça gibi ortaya yığıp büzün ve birleştirin.Uçlarını birleşdirdikten sonra yine elinizle hafif bastırrarak yastılayın ve yayın.Bazlamanın içindeki havanı çıkartmak için kurdanla bir kaç yarden batırın.


Bazlamayı iyice isınmış kuru tavada o yüz bu yüz kızartın.Hamuru tavaya koydunuz mu,bir dakika sonra altını orta ateş edin ki,bazlamanın içi iyi bişsin, altı çok gur olarsa,üstü tez kızarır,içi çiy kalır.


İki yüzüde kızarmış bazlamanın üzerine bide tereyağı sürün (ben aceleden unutdum) ve sıcak sıcak servis yapın.


Blogumda başka bazlama tarifleri de var,onlarıda bir gözden geçirin bence,mesela en  populyar ve blogumda en çok izlenen arınan tarif : Tavada mayasız ve pratik Bazlama   ,bide Arda Türkmenden harika bir sebzeli Bazlama.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder