kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Kırmızı frenk üzümlü kek

Frenk üzümü sezonunda olasanda nasıl da frenk üzümlü bir tarif yapmayasan ?))) Zengin vitamin deposu olan şu kırmızı "boncuk" üzümleri çok seviyorum ve her sezonu gelince mutlaka ondan reçeller ve tatlılar yapıyorum. Blogumda böyle tarifler paylaşmışam artık,frenk üzümlü reçel ve kekler,onlara  bakmak için buraya tıklayın.
Bu günkü vereceyim frenk üzümlü kek tarifi oldugca kolay bir tarif. Meyveli kek seviyorsunuz eger yada müsafirlerinize görüntüsü güzel deyişik bir tatlı sunmak istiyorsunuz o zaman bu tarifi bir gözden geçirin.
 


Kırmızı frenk üzümlü kek tarifi için gerekli malzemeler bunlardı :
3 yumurta
1 bardak toz şeker
100gr tereyağı (tereyağı olmasa yerine yarım bardak sıvı yağ kullanmak olar)
0,5 bardak yoğurt
1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
1cimdik tuz
1 kase frenk üzümü
2bardak un (240gr)
vanilya
üzerine serpmek için pudra şekeri

1bardak=200ml

1.Frenk üzümlerini arıtlamak,yuyup temiz bez üzerine serpmek ki,tam suyu çekilsin.


2.Tereyağını eritmek ve ilıtmak.
3.Geniş bir kasenin içinde yumurtaları toz şekeri ve vanilya ile biryerde iyice kabaranadek çırpmak.


4.Eritilmiş ve ilınmış tereyağını ve yoğurtu çırpılmış yumurtaya eklemek, kısa süre çırpmak.


5.Un,kabartma tozu ve tuzu elekten geçirmek ve yumurtalı karışıma eklemek,tahta kaşıkla biraz karıştırmak.


6.Tam suyu çekilmiş frenk üzümlerinin üzerine parmaklarınız ücüile 1-2 cimdik un serpmek ve bezin üclarını hafif sallayarak meyvelerin tam una bulanmasını sağlamak.Kek hamuruna eklemek ve üzümleri ezmemeye gayet gösterek karıştırmak.


7.Hamuru yağlanmış ve hafif unlanmış kek kalıbına dökmek ve önceden 170 derecede isınmış fırında 45-50 dakika pişirmek.Kekin hazır olup olmadığını kürdanla kontrol etmek ve fırından çıkardıktan sonra önce kalıp içinde ilınmağını beklemek,sonra ters çevirip tam soyumaya burakmak.


Kırmızı frenk üzümlü kek tam soyuyandan sonra üzerine pudra şekeri serpilip dilimlenir ve servis yapılır.


*benim kek kalıbımın ölçüsü 24x8





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder