kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Buloçki - rus poğaçası

Türk mutfağında poğaça tarifleri çeşit çeşit, bide rus poğaçası tarifi denemek istermisiniz ? Gennelikle mayalı hamurdan ve mutlaka tatlı olarak yapılan küçük ekmekciklerdir rus poğaçası. Ruslar böyle hamur çeşitine buloçki diyorlar, kahvaltıda sütle yada siyah çayla yiyorlar. Rus dilim mükemmel olduğu için rus yemek programları,internet siteleri devamlı izliyorum ve takip ediyorum. Beyendiyim tarifleri sık sık kendi mutfağımda deniyorum. İşte böyle bir denediyim ve ailemin beyendiyi tariflerden biri - rus poğaçası.Umarım beyenirsiniz)))




Rus poğaçası için gerekli mazemeler:
hamuru için
1adet yumurta
4yemek kaşığı şeker
2yemek kaşığı oda isısında tereyağı
yarım bardak süt 
1yemek kaşığı instant maya
1cimdik tuz
un 2,5bardak

üzerine
1adet yumurta
1-2yemek kaşığı şeker


Önce ilık sütün içine 1yemek kaşığı şeker ve mayanı koyup karıştırmak.


Derin bir kap içerisine un elemek,ortasında çukur açmak ve yumurtayı,kalan şekeri (3yemek kaşığı) koymak, tuzu çukurun kenarlarına serpmek.Mayalı sütü yavaş yavaş ilave etmek ve yumuşacık,asla sert olmayan bir hamur yoğurmak.


Un biraz toparlananda yumuşak tereyağını ilave etmek ve 10dakika hamuru yoğurmak. Üzerine bez örtmek ve mayalanmaya burakmak (1saat).



Mayalanan hamuru 8-9tane kiçik bezelere bölmek.


Her bezeyi şekilde göründüyü gibi oval şeklinde açmak ve rulo sarmak(bezeleri açamak için una gerek yok).




Ortadan ikiye katlamak,bıçakla rulonun uçlarına deymeden ikiye bölmek.



En son poğaçalar böyle kalp şekli almalı.





Poğaçaları tepsiye düzüb üzerine temiz bez serin ve 30 dakika mayalanmaya burakın.



Sonra üzerlerine çırpılmış yumurta çekin ve şeker serpin.175-180derecelik fırında üstü kızaranadek pişirin.



İlk sıcaklığı çıkar çıkmaz servis edin,yanındada russayağı süt tavsiye ediyorum.İşde Rus poğaça tarifi böyle,yapıb denemek istermisiniz?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder