kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Portakal soslu üzümlü kek

Tüm aromasıyla hiss edilen portakal soslu üzümlü kek tarifi.Yapılışı çok kolay,lezzeti harika!




Portakal soslu kek için gerekli mazemeler:
1 bardak toz şeker
1 bardak yoğurt
2 bardak un
2 adet yumurta
100gr tereyağı oda sıcaklığında
1 portakal kabuğu rendesi
1paket kabartma tozu
3yemek kaşığı yıkanmış ve kurutulmuş üzüm

sosu için (üzerine) :
1portakalın suyu
2yemek kaşığı şeker

1bardak=200ml


İlk önce şeker ve tereyağını iyice çırpıyoruz.



Yumurtaları birer birer ekleyerek cırpmaya devam ediyoruz.Aynen yogurtuda ilave ediyoruz.



Ardından portakal kabuğu rendesini, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz.




 En son kuş üzümünü ekleyip hafifce karıştıriyoruz.


Orta katılıkta bir kek hamuru elde ediyoruz. Yağlanmış ve hafif unlanmış kek kalıbına hamuru koyuyoruz ve önceden isıtılmış fırında 175 derecede pişiriyoruz. Ben önce 30 dakika fırının alt kısmını çalıştırarak keki pişirdim,sora alt üstü birlikte çalıştırarak kek kızaranadek pişirdim.Kekin hazır olup olmadığını kürdanla kontrol etdim.


Diger yandan portakalın suyunu ve 2yemek kaşığı şekeri bir kaba koyup kısık ateş üzerinde bir taşım kaynatıp soyumağa burakın. Fırından çıkan keki ilk sıcaklığı çıktığında sosu üzerine dökün.





soyuyunca dilim dilim kesip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder