kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Tel şehriyeli pilav

İşte türk mutfağında sevdiyim ve sık sık yaptığım yemek - tel şehriyeli pilav.Pratik,çabuk başa gelen ve lezzetli. Bu pilav çeşidini sevmeyimin bir başga nedeni pilavı başga erzaglarla kombin etmek olar,mesela yanında kuru köfte sunmak,kıymalı,domates soslu,sarımsaklı yoğurtla ve s.
Açıkçası,ben tel şehriyeli pilavı şekerle yemeyi severim,sade haliyla,pilavın üstüne sadece toz şeker serperek.


Tel şehriyeli pilav için :
1bardak tel şehriye
1bardak su
1yemek kaşığı sıvı yağ
1yemek kaşığı tereyağ
tuz

 Pilav tenceresine 1yemek kaşığı sıvıyağı koyup kızdırın.Şehriyeleri ekleyip iyice kahverengi olana kadar karıştarak kovurun.Kavrulmaya yakın tereyağını ilave edin ve karıştırarak erimesini sağlayın.Üzerine sıcak suyu (varsa et.tavuk suyu) ilave edin.Kapağı kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye burakın.




Piştikten sonra altını kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Son resimde pilavın dinlenmiş hali,gördüyünüz gibi diş-diş olmuş.Hemen servis yapın,bu türlü pilavlar bayatken hiç lezzeti olmaz bence...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder