kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Pankek

Amerikalıların sevimli kahvaltıları Pankek bizim aileninde sevdiyi bir tarifdi.Pankeke kim hayır deye bilir ki ? Vereceyim bu tarifi çok pratik, eminem beyeneceksiz !



Pankek tarifi için gerekli malzemeler :
10yemek kaşığı un (225gr)
2yemek kaşığı toz şeker
2yemek kaşığı tereyağı
2yumurta
1,5bardak süt
2çay kaşığı kabartma tozu
1cimdik tuz
Önce tereyağını eritmek (kaynamamasına dikkat edin !)

Geniş bir kaseye un elemek, tuz, kabartma tozu, toz şekeri ilave edip, kuru malzemeleri karıştırmak.

Unun ortasına bir çukur açmak, yumurtayı kırmak.Süt ve ilınmış tereyağını ekleyip karıştırmak, amma çok karıştırmayın, pankeykler sert ve boğan olur.




Pankek hamurunun kıvamı krep hamurundan daha koyu, kek hamurundan biz az daha cıvık olmalı.
Şimdi geldik pişirme aşamasına. Teflon yada seramik (yapışmaz yüzeyli) tava kullanmanız şart !Pankeyki pişirirken yağ kullanılmıyor, amma içiniz rahat olsun diye tavaya 1çay kaşığı sıvı yağı koyup, peçeteyle dibine süre bilirsiniz.
Teflon tavaya iyice isıtın, kepçeyle hamurdan tavaya koyun ve 1-2dakika pişmesini bekleyin. Kenarını kaldırıp bakmayın, zaten kenarlarından pişmesi belli oluyor.Sora çevirerek, o biri yüzünü de pişirin.

Amerikalılar pankeyki tatlıyla tüketiyorlar, mesela meyve yada süt reçeli, marmelata ve s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder