kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Fırında tavuklu krep sarma

Bence krep olay kurtaran bir yemek. İster sebzeli, ister etli, ister peynirli olarak çeşitli iç harclarıyla krepten harika bir yemekler çıkar ortaya. Lakin ben krepi daha çok tavuklu severim, daha hafif olur diye düsünürum.
Fırında krep sarmayıda tavuklu yaptım, nefis olmuş. Krep hamuru hazırlamak için blogumdakı "Krep nasıl yapılıyor"  yazısına  baka bilirsiniz.


Krep tarifi için buraya tıklayın yada kendi tarifiniz ile yapabilirsiniz.
iç malzemesi için :
tavuk göysü
soğan
1diş sarımsak
domates salçası
sıvıyağ
tuz, karabiber, toz kırmızı biber
yeşillik (maydanoz ola bilir)


Sıvıyağını isıttığınız tavaya ince ince kıyılmış soğanı ve sarımsağı koyun, pembeleşene kadar kavurun. Ardından kuşbaşı doğranmış tavuuk etini ekleyin ve karıştırarak kavurun.





Etler yağa düşdükde salçasını ve baharatları da ilave edip orta ateşte kavurmaya devam edin.


Az su ekleyerek, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.




Fırın kabını yağlayın.Her bir krepinizin ortasına tavuk harcınızdan 1-2 yemek kaşığı koyup, krepinizi rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin.Ben etlerin üsrüne biraz yeşillik doğrayıp koydum,çokda yakışdı.







Krepin üzerine sos için 1-2 domatesi rendeden keçirin, tavada bir az suyu çekilene kadar pişirin. Tuz,  1 yemek kaşığı tere yağı ekleyin, 1-2 dakika pişirin ve ocaktan alın. Krep sarmanın üzerine domates sosundan gezdirin. En son sarmaların üzerlerine rendelenmiş kaşar peniri serpin. 180 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin.





Fırında tavuklu krep sarmayı sıcak servis yapın. Blogumda başga krepli tarifleri gözden keçirmek isterseniz buraya tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder