kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Pierre Hermeden Mozaik kek.

Dünyaca ünlü fransız tatlı ustası Pierre Hermeden  Mozaik kek tarifi.  NEW YORK TIMESın  " Mutfağın imparatoru" adlandırdığı o virtuoz bir ustanın tarifi  o  kadar kolay ve sade ki, şaşıracaksız. Yalnız, Pierre Herme bu keki hemen kesib yemeyi tavsiye etmiyor, kek mutlaka 1 gün dinlenmeli ve özleşmelidi... Doğrusunu desem, ben 1 saat bile beklemedim:)))







un                    175gr
kakao              50gr
toz şeker          200gr
tere yağı          175gr
yumurta           3 adet
kabartma tozu 1yemek kaşığı
tuz                   1 cimdik


gerekli malzemeler


1. Tere yağını önceden eritmek ( kaynamamasına diggat edin ) .




2. Bir kaba unu ve kabartma tozunu elemek.





3.Yumurtaların sarısını akından ayırmak. Yumurta aklarını iyice kabaranadek çırpmak ( çırparken içine bir cimdik  tuz koyun ). Sonunda kabı ters çevirince  çırpılmış ak düşmeyecek, aynen krem şanti gibi.






4. Başga bir kabta yumurta sarılarına eritilmiş ve ilınmış tere yağını, şekeri ilave edip, çırpmak.




5. Çırpılmış yumurta sarısına unu ilave edip, bir spatula yardımı ile, yada taxta kaşıkla karıştırın (mikser artık kullanmıyoruz ).




6.Şimdide yumurta akını unlu karışıma ilave etmek sırası geldi. Ünlü usta akı ilave ederken, yalnız bir tarafa karıştırmağı tavsiye ediyor. Bunu dikkatla yapacaksanız , asla mikser kullanmayınız !




7. Hamurun yarısını başga kaba dökmek ve kakaoyu ilave edip, karıştırmak. Hamur koyulaşac, amma hiç bir korkusu yok ))



8. Yağlanmış ve hafif unlanmış kek kalıbına kaşıkla beyaz ve kakaolu hamuru sıra sıra koyun ve yayın. Önceden isıtılmış fırında yaklaşık 45  - 50 dakika pişirin. Sürenin sonlarında kürdan yardımı ile pişmişmi kontrol edin.



İşde ünlü fransız ustasından böyle bir kolay Mozaik kek tarifi !  Doğrusunu söylemek gerekirse, ben Pierre Hermenin o mehşur, şeker dillere destan olmuş İspahan pastasını yapmak isterdim... Bir gün belki...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder