kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Lor peynirli tatlı kete

   Azeri mutfağından yeni bir tarif - Lor peynirli tatlı kete. Tuzsuz lor peyniriyle hazırlanan bu kurabiye çeşidini çok seveceksiniz. Bir kere Lor peynirli tatlı ketenin tarifini rus yemek sitesinde paylaşmıştım ( evet, ruscam çok iyi ))) ,  büyük beyeni kazandı. Lor peynirini ev ortamında nasıl yapmak yöntemeni artık blogumda paylaşmışam (Ekşimek),tarif için buraya tıklayın .





Lor peynirli tatlı kete

hamuru için gerekli malzemeler :

un            1.5 bardak ( bardak 250ml)
yoğurt      0.5 bardak
karbonat   1 tatlı kaşığı
tereyağı    100gr
toz şeker   1 yemek kaçığı
tuz           1 cimdik

iç harcı :
vanilya            1tatlı kaşığı
toz şeker         3-4yemek kaşığı
yumurta          1adet
kuş üzümü      50gr
tuzsuz lor peynir 200gr

1. Önce tere yağını eritmek ve soyumağa burakmak.



2. Geniş bir kaseye yoğurt, toz şeker, tuz, erinmiş tere yağı ve karbonatı koyun.




     

           Kaşıkla hafifca karıştırın.




3. Elenmiş unu azar azar ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edin.





Unun miktarını fazla kaçırmayın, kurabiyeleriniz sert olur. Hamuru uzun uzun yoğurmayın ekmek hamuru gibi, toparlansın, yeter. 30 dakikalık buzdolabına kaldırın.




4. İç harcı için bir kaseye lor peynirini,toz şekeri,vanilyayı ve yumurtayı koyun.




Kaşıkla iyice karıştırın. Pütür kalmasın diye, mikserle çırpada bilirsiniz.





5. Hamuru ince açın (ben açmağı kolay olsun diye, hamuru iki bezeye böldüm ve içliyi de aynen ikiye böldüm).



Harcı hamurun üzerine eşit olarak kaşıkla yayın. Kuş üzümünü serpin.





6. Çok sık olmayan rulo şeklinde sarın.




Keskin bir bıçakla küçük parçalara bölün.



Fırın kabına alın,üzerine yumurta sarısını sürün ve isteye göre haşhaş serpin.




180 derecelik fırında üstu kızaranadek pişirin.



Lor peynirli tatlı kete böyle olur işde.  Blogumda Azeri mutfağından başga  tariflere bakmak istersenizse, buraya tıklayın. Azeri mutfağına dair merak etdiyiniz her hangi tarif varsa eger, yorumlarda yazın, seve seve yapıp paylaşırım.


8 yorum:

  1. ellerine saglık. Tuzsuz lor yerine tatlı lor ola bilir mi. pardon eşimin profiliyle giriyorum. ismim Lale Quliyeva Saraçoğlu. Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lalə, təşəkkürlər bacı, bloguma hoş gəlibsən )) Tatlı lor olar, o zaman içliyə goyulan şekeri ona görə ayarlayacaxsan. Yenə gəl, birdəfəlik getmə :)))

      Sil
  2. Xoş günüvə gelek her zaman. Blogun xeyirli, bərəkətli olsun. Basarilarivin davamini ve bol şans dileyirem
    Izmirden slmlar💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Təşəkkür edirəm xoş sözlərinçün Lalə. İzmir ən sevdiyim şəhərdi, orda çox olmuşam. Bizim hətta İzmirin yaxınlığında, Çeşmede bir evimiz də var, yay tətillərini orada keçiririk. Bir daha təşəkkürlər ))

      Sil
  3. Mehriban hanim bu tarif harika mutlaka denicem ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Emel , yorum için teşekkür ediyorum. Umarım beyenirsiniz . Bir daha bekliyorum))

      Sil
  4. я люблю гату с орехами)

    YanıtlaSil
  5. Mehriban Hanım hoş bir tarif olmuş tebrikler...
    Denemek gerek:)))
    Ben de beklerim sizi sayfama büyük bir keyifle:)))
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil