kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Ekşimek

  Sevdiğim ve takip etdiyim Sahrap Soysaldan yeni bir tarif - Ekşimek. Siz ekşimeyi lor peyniri veya çökelek olarak bile bilirsiniz, biz azeriler buna şor diyoruz. İsmi ne olduğu önemli deyil, önemli olan evde taze, hiç bir zararlı katkı olmadan bir ürün yapmakdı. Ben ekşimeyi beyendim, bir daha marketden hazırını almam...






Ekşimek için gerekli malzemeler :
süt               1,5 litre
yoğurt          500 gr
tuz
 Taze sütü bir kaba alın  ve kaynatın. İçine yoğurtu ekleyin ve karıştırın.



Kaynamağa başladığında kesik kesik bir görüntü oluşacak. 5 dakika orta ateşte kaynatın ve ocakdan alın. Bir az soyusun.


Bir süzgeci derin bir kabın üzerine oturtun ve süzgecin üzerine bir tülbent serin. Karışımı tülbentin üzerine dökün.



Tülbentin kenarlarını büzerek, bağlayın ve bir yere asın. Suyu süzülene kadar bekletin.


  Ekşimeyi arzuya göre tuzlayın ve mutlaka cam kavanozda buz dolabında saklayın. Ekşimeyin suyunu sakın atmayın, o çok faydalı, onunla ekmek hamuru yoğura bilirsiz, krep yapa bilirsiz ve s.
P.S. blogumda Sahrap Soysalın başga tariflerinide görmek istersinizse buraya tıklayın.</div>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder