kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Kömbe ( Ardanın mutfağı).

Yemek programlarını izlemeye bayılıyorum. Favori sunucularım da var - Nigella Lawson, Jamie Oliver, Gordon Ramzey ve Arda Türkmen )))  Bu arkadaşımızın artık iki tarifini yapmışam - Bazlama  ve Sultan kebabı. Şimdide Ardanın Ramazan mutfağından Kömbe tarifi.





Kömbenin hamuru için

6 su bardağı          un
1su bardağı           süzme yoğurt
1su bardağı           süt
0.5su bardağı        su
1 tatlı kaşığı          tuz
1çay kaşığı           toz şeker

İç harcı için

2 bağ ispanak
1adet kuru soğan
4adet çarlston biber
6 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber

 1. İlk önce ele yapışmayan bir hamur yoğurmak lazım.Gerekirse ara ara su ve un ekleyebilirsiniz.
 2. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve ince acın.
 3. İç harcı için tüm malzemeleri inçe doğrayıp harmanlayın (yalnız ben iç harca bir az da beyaz peynir ekledim).
 4. Yağlanmış fırın tepsisine açdığınız hamurlardan birisini elinizle bastırarak, yerleştirin.
 5. İç harcı içine yayın ve diger açdığınız hamuru da harcın üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve dilimleyin.
160 derecede önceden isıtılmış fırında üstü yahşice kızaranadek pişirin (yaklaşık 30-40dk).


3 yorum:

  1. Çok severim çok da nefis görünüyor..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumunuz için))

      Sil
  2. Ellerinize sağlık
    Ben de beklerim sizi,,,
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil