kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

"Karınca yuvası" keki (Ameisenkuchen)

Aslında bu bir alman tarifi - Ameisenkuchen yani "karınca yuvası". Kekin ismi ilginc, degil mi ? Peki neden "karınca yuvası ?" . Keki kesdiyimizde içindeki çikolata parçaları karıncaya benziyor, sanki kekin içinde karıncalar  varmış. O yüzden de böyle bir enteresan isim koymuşlar. Görüntüsü mükemmel, tadı da yerinde.





Karınca yuvası keki için gerekli malzemeler :
 300gr       un
 2y.k.        mısır nişastası
 200gr       toz şeker
 4adet       yumurta
 250gr      tereyağı
 200gr      yoğurt
 1y.k.      kabartma tozu
 150gr     çikolata
 1cimdik  tuz

1. Önce kuru malzemeleri karıştırmak. Bir kaseye unu, kabartma tozunu elemek, tuz ilave etmek ve karıştırmak.
2. Çikolatayı küçük parçalara bölmek. Varsa hazır çikolata tanelerini kullana bilirsiniz.
3. Oda sıcaklığında olan tereyağını toz çekerle iyice  çırpmak. Mikseri dayandırmadan, birer birer yumurtaları eklemek.
4. Yoğurtu ilave etmek.
5. Unu ve çikolata parçalarını  ilave edip, spatula ile karıştırmak. Yağlanmış fırın kabına dökmek( benim fırın kabım Ø 24sm) .170 derece önceden isıtılmış fırında pişirmek. Fazla pişirmeyin, kek kuru olur. Arzuya göre kekin üzerine pudra şekeri serpmek ya da çikolata sosu dökmek olar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder