kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Yaban mersin reçeli ile maffinler.

 Tatlı bir kek hamuru ile bir az ekşi ve mayhoş yaban mersin reçeli çok gözel bir uyum sağladı. Tabii, yaban mersin reçeli yerine başka ,  çok tatlı olmayan ve bir az da mayhoş bir reçel de kullana bilirsiniz.
Maffin hamurun tarifini de aklınızın bir ucunda  ( ya da buzdolabınızın kapağının üstünde) saklamağa tafsiye ediyorum, çok kolay ve pratik tarif.







1. Önce kuru malzemeleri karıştırmak lazım. Geniş bir kaba un, kabartma tozu ve karbonatı birlikte elekten eleyin. Tuzu, şekeri ilave edin ve iyice karıştırın.

2. Başka bir kapta yumurtaları yogurtla iyice çırpmak, mikseri çalışdırmağa devam ederek, sıvı yağı da eklemek.

3. Sıvı karışımı unun içine ekleyip, sadece harmanlanana kadar karıştırın, fazla karıştırmayın. 

Maffin kalıplarına 1 yemek kaşığı hamur koymak, üstünden 1 çay kaşığı reçel, ve son olarak, yine 1 dolu yemek kaşığı hamur  koyun. 
Maffinleri 190 derecede 15-20 dakika pişirin.

un                                  275 gr
yogurt ( süzme deyil)   175 gr
yumurta ( orta boy)        2 adet
kabatma tozu                1 çay kaşığı
karbonat                         1 çay kaşığı
şeker                               100 gr
tuz                                   0,5 çay kaşığı
ayçiçek yağı                   75 ml
reçel                                 100 gr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder