kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Siyah frenk üzümü reçeli.

 Aslında Türkiyeye tatile geldiyimde hiç rastlamadım frenk üzümüne ( botanik adı Ribes nigrum ). Acaba Türkiyede tanınmıyor mı şu meyve ? Peki, onun mücizevi faydaları ? Frenk üzümünün  kanser hastalığına karşı koruyucu özelliğini,  böbrek taşlarının düşürülmesinde yardımçı olduğunu, romatizmaya iyi geldiyini, antioksidanlarla zengin olduğunu ve bir çok, yazmakla, saymakla bitmeyen faydalalarını biliyor muyduz ?





   Frenk üzümün reçelini yapmak çok kolay.
  1. Meyveler arıtlanıyor, "burnundakı" dikkanı da koparılmalı ( bir az uğraştırıcı ama ), iyice yıkanıp, suyu süzülüyor.

  2.Reçeli yaptığınız tasda şurup yapın : 1 kg arıtlanmış meyveye 200 ml su ve 700 gr şeker lazım. Şurup tam kaynamağa başlayınca, meyveleri ilave edip, şurupun yine kaynamağını bekleyin. Çok fazla kaşıkla müdahile etmeğe, karıştarmağa gerek yok, meyveler çok zarif, ezilmesinler.

 3 Şurup kaynamağa başladıgı an saate bakiyoruz, 25-30 dakika orta ateşte pişiriyoruz. Ocaktan almamıştan önce 1 y. kaşığı limon suyu ekliyoruz. Reçelin altını kapatıp, 1 gece bekletiyoruz.

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder