kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Mısır ve buğday unundan muffinler.

 Muffinleri sık-sık yapıyorum. Keke nisbeten daha kolay yapılır ve daha cabuk pişer. Bu  muffinlerin özelliyi hem mısır, hem de sade buğday unundan yapılmasıdı. Dolabınızın küncünde - kenarında mısır unu paketi kalmışsa, hadi bu tarifi deneyin )))





100gr       buğday  unu
90gr         mısır unu
70gr         şeker
2 ç.k.       kabartma tozu
0.5 ç.k.    tuz
1             yumurta
120 ml     süt
75gr        tere yağı

1. Bir kaba mısır ve buğday unlarını, kabartma tozunu elemek. Tuz ve şekerini de ekleyip, karıştırmak.

2.Başka bir kapta yumurtayı, oda sıcaklığındakı  tere yağını ve sütü karıştırın.

3. Sıvı malzemeleri un karışımına ekleyin ve çok az karıştırın. Muffin hamurunu uzun-uzun karıştırmazlar, kekler pişince sert olur.

4. Maffin kalıplarına döküp fırına yollamak. 180 derecede 20-25 dk. pişirmek. Maffinin ortasına kürdan batırınca, kuru çıkmalı, o zaman pişmiş sayılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder