kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Pileli (büzgülü) börek

     Pileli börek tarifini türk televizyonlarında yayınlanan bir yemek programında gördüm ( evet, evet,  türk yemek programlarını sık-sık takip ediyorum ) ve pratikliyine bayıldım ! Hem pratik,hem çabuk başa gelen bir börek, nerdeyse 15-20 dakikaya (pişme süresi dahil) hazırlayıp yapa bilirsiniz,bence kahvaltı yemeyi için ideal bir tarif. Ha,bide görüntü !Görüntü harika,sanki gerçekten pile. Pileli börek her türlü içlikle yapıla bilir - kıymalı, patatesli... Bügün beyaz peynirle yaptım...

Pileli börek için gerekli malzemeler :
2 adet yufka 
beyaz peynir (kaşarda ola bilir,yada ikisinide koya bilirsiniz)
sosu için :
yumurta
bardak süt (200 - 250 ml )
1 bardakdan 2 parmak az yogurt (süzme deyil )
5 yemek kaşığı sıvıyağ
bir az da tuz ( miktarı peynirinizin ne kadar tuzlu olub olmadığına bağlıdır )

1.Yufkanı serip, üstüne beyaz peyniri her yerine eşit gelecek şeklinde serpin.
2. Şimdide yufkanın karşılıklı iki tarafını elinizle büzüştürerek, ortaya doğru toparlayın.
3. Her iki ucundan tutub, yağlanmış tepsiye yerleştirin.Tepsiniz küçükse, büzülmüş yufkayı ortadan ikiye bölün. Böylece tepsimiz dolana kadar başka yufkaları da ayni yöntemle yapın.
4. Böreyin sosu için kaseye süt, yogurt, tuz ve yumurta koyup, çırpın.
5. Sosu böreyin üzerine dökün (sosun büzgülerin aralarına girmesini sağlayın ) ve 190 derecede üstü yahşi - yahşi kızaranadek pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder