kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Frenk üzümlü kek.



Kırmızı boncuklara benziyormu şu frenk üzümü ? Bir az mayhoş tadı var,  ama kek ve maffinlerde hoş oluyor. Bu günkü kek tarifim aslında Martha Stewartdan. Ölçüsü,kıvamı tam yerinde, sizi hayal kırıklığına uğratmayaçak hafifbir kek oluyor Frenk üzümünüz yoksa, yerine yaban mersini de koya bilirsiniz.



Frenk üzümlü kek için gerekli malzemeler :
tereyağı          2yemek kaşığı ( 60gr)
un                   2bardak (240gr)
toz şeker         1,5bardak (200gr)
süt                 1bardaktan 2parmak az (170ml)
yumurta         1adet
frenk üzümü   1 kase (300gr)
kabartma tozu 1paket
tuz                 1cimdik

1bardak =200ml



1.Frenk üzümlü kek için ilk önçe meyveleri yıkayıp, kağıt bez üstüne serpiniz ki, iyiçe kurusun ve tam suyu çekilsin.
2. Tere yağını eritib, soumağa burakın.
3. Yumurtaları şekerle iyice çırpınız.





Sütü ve soumuş yağı yumurtalı karışıma ilave edin ve karıştırın.
4. Unu, kabartma tozunu ve bir cimdik tuzu eleyib, karışıma ilave edin. Çok az karıştırın.Bu tarifin özelliyi öyle ki,hamur çok karıştırılmayacak,yoksa kek sert olur.


5 En son Frenk üzümün üzerine bir cimdik un serpiniz ve onları da hamura ilave edib, çok az karıştırınız.


6. Kek kalıbınızı tereyaığıyla iyice yağlayın, bir az da her terefine un serpin. Hamuru kalıba döküb, fırına yollayın.



Önceden 180 derecede isıtılmış fırında yaklaşık 40-45dakika pişirin.Hazır olup olmadığını kürdanla kontrol edin.Keki fırında fazla saklamayın,kuru ve "boğan" olur, bu tavsiyeni ben tatlı tarifleri kitaplarımda okumuşam. 
Hazır keki fırından çıkardıktan sonra kalıbında biraz ilınmağa burakın,sonra ters çevirerek kalıptan dikkatlica çıkarın ve tam soyumağını bekleyin.
Frenk üzümlü kek en azından bir saat bekletilmeli,bir gece kaldıktan sonra ise daha lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder