kurabiyeler,kekler ve daha neler

kurabiyeler,kekler ve daha neler

Ekmek hamurundan tarçınlı toplar

 Blogumun ilk sahifasını tatlı ile açmak istedim.Hani türklerin bir misali var ya - tatlı yeyəlim,tatlı konuşalım.Evet,blogumu ziyaret edenlerle tatlı-tatlı konuşalım diye,ilk tarifim tatlı tarifi olsun istedim. 

 Tatlıyla başlamamın bir başga nedeni de var - ben kendim tatlıyı çok seviyorum.O yüzden blogumda tatlı tarifleri üstünlük teşkil edecek.

Tatlı ve bide hamur işleri sevenler duyuyormusunuz?)))  Bol bol tatlı ve hamur işi tarifleri!!!



Ekmek hamurundan tarçınlı toplar


hamuru  için 
un                       2 bardak
ilık su                  1 bardak
ayçiçek yağı        3 yemek kaşığı
instant maya      2 çay kaşığı
toz şeker           1 yemek kaşığı
tuz                    0.5 çay kaşığı


üzerine 
toz şeker          4-5 yemek kaşıgı 
Tarçın              3-4 yemek kaşıgı 
eritilmış tere yagı    3-4 yemek kaşıgı

Çok sade ve kolay bir tatlı tarifi. Yumuşak, mayalı hamur yoğurmak ve mayalanmaya burakmak. 


Kabaran hamuru rahat olsun diye bir kaç bezeye bölmek,bezeleri hafif yağlanmış elimizle rulo şekline getirmek ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine düzmek.


Bıçakla yada en kolayı pizza dilimleyenle küçük toplara bölmek. 


Hamur toplarını 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika üstü hafif pembeleşene kadar pişirmek.Topların üzerine yumurta sürülmüyor.


Pişirdiyiniz ekmek toplarının üzerine çok az, yaklaşık 3-4 yemek kaşıgı kadar önceden eritilmiş tereyağı (sıvıyağıda olur,amma bence tereyağıyla daha lezzetli oluyor) gezdirmek ve kaşıkla hafifca harmanlamak ki, toplar yağlansın. 


Başka  geniş bir tabakta tarçın ve şekeri karıştırmak, yaglanmş topları o karışıma burakmak. İki yemek kaşıgı yardımıyla karıştırmak.


 Nefis tarçınlı toplar artık hazır.Bence basit bir tatlı tarifi,hemde masrafsız.

P.S. Lokumlar kurumaya meyilli. Bu yüzden onları saklama kabında korumanız önerilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder